Bureau Coaching Hoger Onderwijs

Altijd weer ben ik geboeid door wat een ander beweegt. Ik zoek verbinding en sluit aan bij wie jij bent. Ik puzzel graag met je op jouw vraagstuk, of het nu van persoonlijke of didactische aard is.

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ben in 1999 aan dezelfde universiteit gepromoveerd. Ik ben aan verschillende universiteiten en hogescholen verbonden geweest en heb lesgegeven en onderzoek gedaan op het gebied van taalkunde en communicatie.

Na het volgen van de opleiding tot coach (jaar 1 en 2) van de Academie voor Coaching heb ik mijn eigen vaste patronen doorbroken en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Hierin komt voor mij alles samen: mijn ervaring als docent en onderzoeker, mijn kwaliteiten om met mensen te werken en mijn enthousiasme om anderen meer over zichzelf te laten leren. Ik blijf mezelf scholen door het volgen van trainingen op het gebied van geweldloze communicatie, motiverende gespreksvoering en systemisch werken.

Met Bureau Coaching Hoger Onderwijs richt ik me sinds 2008 op coaching & training van studenten, docenten, promovendi, onderzoekers en leidinggevenden binnen universiteit en hbo. Daarnaast ben ik als trainer-coach aan de Academie voor Coaching verbonden, begeleid ik coaches-in-opleiding en coach ik particulieren. In 2021 is mijn boek Studentgericht begeleiden verschenen over het op coachende wijze begeleiden van individuele studenten.

Ik ga graag met je aan de slag!

Cornelia de Haan

foto Cornelia de Haan