Bureau Coaching Hoger Onderwijs

De coach achter Bureau Coaching Hoger Onderwijs is dr. Cornelia de Haan:

Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit Leiden en ben in 1999 aan dezelfde universiteit gepromoveerd. Ik ben aan verschillende universiteiten en hogescholen verbonden geweest en heb lesgegeven en onderzoek gedaan op het gebied van taalkunde en communicatie.

Na het volgen van de opleiding tot coach (jaar 1 en 2) van de Academie voor Coaching heb ik mijn eigen vaste patronen doorbroken en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Hierin komt voor mij alles samen: mijn ervaring als docent en onderzoeker, mijn kwaliteiten om met mensen te werken en mijn enthousiasme om anderen meer over zichzelf te laten leren. Ik blijf mezelf scholen door het volgen van trainingen op het gebied van geweldloze communicatie, motiverende gespreksvoering en systemisch werken.

Met Bureau Coaching Hoger Onderwijs richt ik me sinds 2008 op coaching & training van studenten, docenten, promovendi, onderzoekers en leidinggevenden binnen universiteit en hbo. Daarnaast ben ik als trainer-coach aan de Academie voor Coaching verbonden en begeleid ik coaches-in-opleiding. In 2021 is mijn boek Studentgericht begeleiden verschenen over het op coachende wijze begeleiden van individuele studenten.

Wat ik in coaching en training telkens als uitdaging zie, is om samen met de ander op zoek te gaan naar waar de spanning zit tussen wat iemand zegt en doet en wat iemand werkelijk wil. Door die spanning bespreekbaar te maken, krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je keuzes maken die werkelijk bij je passen.

foto Cornelia de Haan