Bureau Coaching Hoger Onderwijs

Begeleiding van coaches

Sinds het afronden van het tweede opleidingsjaar van de Academie voor Coaching ben ik als trainer-coach aan de opleiding verbonden. Ik geef training in het eerste jaar van de opleiding en begeleid deelnemers in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik verzorg individuele coaching voor coaches die in het kader van hun opleiding zelf een coachtraject moeten volgen. Voorbeelden van coachvragen zijn: wie ben ik, hoe kan ik mezelf meer uitspreken, hoe kan ik meer contact maken met mezelf.

Coachen is een vak waarbij je zelf het instrument bent. Dat betekent dat het belangrijk is te weten wie je bent. Elk gesprek met een klant raakt aan iets in jou en het is belangrijk contact met jezelf te kunnen maken om dat op te merken. In het traject staat immers je klant centraal en niet jouw behoefte.

Om coaches en andere begeleiders (zoals docenten en therapeuten) te stimuleren hun innerlijke wereld verder de onderzoeken heb ik een cursus Meditatietechieken ontwikkeld. Hierin leer je contact te maken met jezelf en je bewust te worden van je gedachten en gevoelens. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast geef ik intervisie aan coaches en aan iedereen die coachende vaardigheden inzet in zijn of haar werksituatie, bijvoorbeeld als leidinggevende. Heb je behoefte om te reflecteren op je coachende aanpak? Klik dan hier om het intervisieaanbod te bekijken.

foto Cornelia de Haan